Kategóriák

Tudástár

Népszerű eladások

Kövess minket Facebook-on
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
psm_logo.png

ujarkereso-partner-logo.png

A víz ásványi anyag felvétele.

Az ivóvízízét az szabályozza mennyi ásványi anyagot tartalmaz, szerves és szervetlen formában. Ivóvíztisztításánál a víz elveszti jellegzetes ízét, megváltozik a számunkra megszokott ízvilág, és bársonyos semleges számunkra eddig ismeretlen ízzel találkozunk. A víztisztítók számára az elsődleges feladat az ivóvíz tökéletes tisztítása, ezt a szűrőbetétek végzik, felfogják a nem kívánt vagy veszélyes anyagokat az ivóvízből.
Az ásványi anyagok hozzáadásával kellemesebbé és ízletesebbé tehetjük az ivóvizünket, de ez csak másodlagos feladat. A változatos átrendel pótolhatjuk a szervezetünknek szükséges ásványi anyagokat.

Az Aquqphor termékek igyekeznek az ásványi anyagok pótlásához hozzájárulni a szűrőbetétek már tartalmaznak magnéziumot (А5 Mg és В100-25 Mg) csereszűrőket a vízszűrő kancsókhoz.

                               https://viztisztitodepo.hu/termekek/590-aquaphor-a5-mg-kancso-szurobetet.html

Egy átlagos felnőtt szervezetében 21-28 gramm közötti magnézium található ez a mennyiség mintegy 60 % a csontvázban, a fennmaradó hányad túlnyomórészt a lágy szövetekben koncentrálódik, és a magnéziumkészlet kevesebb mint egy százaléka található a sejten kívüli térben.

1.-Energiatermelés és anyagcsere

A magnézium a szervezet számára egyik legfontosabb energiaellátás a természetes működéshez, a sejtek elsődleges energiaforrása. A magnéziumnak az anyagcsere folyamatban nélkülözhetetlen szerepe van. A szervezetbe került magnézium nagyobb része a vékonybélben szívódik fel 30-50-%, és ezután a vizelettel távozik a szervezetből, a vese kiválasztó működése folyamán. Szervezetünknek nagyon fontos az ásványi anyagok jelenléte, de azt csak akkor tapasztaljuk meg mikor fellép az ásványi anyag hiányának a tünete.

2.-Izmok működése

A vázizmok működéséhez a magnézium és a kalcium együttműködése meghatározott tényező izomműködés szabályozásánál.  A szervezetben kétszer annyi kalcium található, mint magnézium. Az izmok összehúzódásáért a kalcium a felelős, az izmok elernyedéséért pedig a magnézium a felelős. Ennek az aránynak a felborulása veszélyes következményekkel járnak amikor a kalciumszint magas, vagy a magnéziumszint alacsony akkor izomgörcsök alakulhatnak ki.

3.-Vérellátás a szervezetben

A kalcium és magnézium mivel minden izom tökéletes működéséért felelős, így a szívizom, valamint a belsőszervek és erek falának a sima izomzat működését is hasonlóan befolyásolják. A szív és a verőerek sejtjeiben merevséget okozhat a magnézium hiány, ami a szervek kellő működését akadályozhatja és szív és érrendszeri betegségek léphetnek fel a szervezetünkben.

4.-Csontszerkezet

A magnézium nagymértékben részt vesz a csontképzésben segíti a csontképző sejtek tökéletes működését és hatással van mind a mellékpajzsmirigy hormonja, mind az aktív D-vitamin koncentrációjára, amelyek a csontok homeosztázisának fő szabályozói. A kísérletek kimutatták, hogy nőknél és férfiaknál egyaránt pozitív tendenciát mutatott a magnéziumbevitel a csontsűrűségben.  Tudomásul vehetjük, hogy a magnézium hiány nagymértékben hozzájárul a csontritkulás kialakulásához amelyek a csontok homeosztázisának fő szabályozói. A kutatások férfiaknál és nőknél egyaránt pozitív összefüggést mutattak ki a magnéziumbevitel és a csontsűrűség között, ami arra utal, hogy a magnéziumhiány hozzájárulhat a csontritkulás kialakulásához is.Az aquaphor ezeket a hiányosságokat kiküszöbölve a vízelvárások minőségének a megőrzése mellett élelmezési szempontból ásványi anyagot adtunk a csereszűrőbe. Az ásványi anyagok finoman magnéziumot bocsátanak ki, és finomítják az italok minden cseppjének benyomását.
A vízben található magnéziumot a test jól asszimilálja, javítva a szív, az idegek, az anyagcserének és sok más rendszer működését. Az aquaphor nem állítja, hogy a napi magnézium szükségletét fedezi a szűrőbetétből adagolt magnézium mennyiség, de hozzájárul az egészséges életmód iránti elkötelezettséghez.
A napi magnéziumbevitelt néhány darabbanán tökéletesen fedezi, és még finom is. A kiegyensúlyozott étrend az igazi megoldás az egyenletes ásványi anyagbevitelre és a szervezet tökéletes egyensúlyának a kialakításához, működéséhez.