Mi az a PurePro fordított ozmózis rendszer?


A PurePro RO Systems egy otthoni ivóvízrendszer, amely a fordított ozmózis elvét alkalmazza az összes ásványi és vegyi szennyeződés 95-99%-ának eltávolítására a nyers csapvízből. A PurePro termékek a palackozott víz minőségét biztosítják a konyhai mosogatóra szerelt csaptelep kényelmével.


Miben különbözik a fordított ozmózis a vízszűrőtől?

A közönséges vízszűrők egy szűrőt használnak, hogy csak a szennyeződés üledéket választják el a víztől. A fordított ozmózis egy félig áteresztő membránt alkalmaz, amely nemcsak a részecskéket, hanem az oldott szennyeződések rendkívül nagy százalékát is – molekuláról molekulára – eltávolítja a nyers csapvízből.


Mi a membrán és hogyan működik?

A membrán több vékony rétegből vagy fólialapból áll, amelyeket összeragasztanak és spirális alakzatban hengerelnek egy műanyag kád köré (Ezt vékonyfilm-kompozitnak vagy TFC membránnak is nevezik.) A membrán anyaga féligáteresztő: lehetővé teszi A vízmolekulák áthaladnak, miközben gátat képeznek az oldott szilárd anyagok (azaz ásványi kémiai szennyeződések) előtt. Amikor a betáplált vízáram áthalad a membrán felületén, a PurePro molekulák áthatolnak a membrán felületén, megkerülik a spirált, és összegyűlnek a központi csőben. A fennmaradó szennyeződéseket koncentrálják, és a membrán felületéről lemossák a lefolyóba.


Meg tudod magyarázni az ozmózist?

Tegyük fel, hogy a membrán féligáteresztő, és lehetővé teszi a víz áthaladását, miközben az oldott sók elől zárva van. Helyezzen egy membránt két rekesz közé egy edénybe a jobb oldali ábra szerint. Ezután a tartály egyik felébe sóoldatot, a másik felébe pedig tiszta vizet teszünk. Most egy alapvető tudományos elv lép életbe. Ez azt jelenti, hogy ugyanazon a rendszeren belül két különböző koncentrációjú folyadék próbál egyensúlyt (azaz azonos koncentrációjú szennyeződéseket) elérni a membrán mindkét oldalán. Természetesen ennek egyetlen módja az, hogy a tiszta víz a membránon át a sós víz oldalára jut, hogy megpróbálja elérni az egyensúlyt, ezt OSMOSIS-nak nevezik.


Mi az a fordított ozmózis?

A fordított ozmózis az ozmózis természetes áramlásának megfordítása. A víztisztító rendszerben nem a sóoldat hígítása a cél, hanem a tiszta víz elválasztása a sótól és egyéb szennyeződésektől. Amikor a természetes ozmotikus áramlást megfordítjuk, a sóoldatból származó víz nyomással ellentétes irányban átjut a membránon – így nevezzük a REVERSE OSMOSIS kifejezést. Ezzel az eljárással a sók és egyéb szennyeződések kiszűrésével tiszta vizet tudunk előállítani.


Hogyan indult el a fordított ozmózis?

Bár a fordított ozmózis gondolata már több mint 10 éve ismert, a gyakorlati alkalmazása új fejlesztés. 1962-ben az Egyesült Államok kormánya finanszírozta az első RO üzemet, amely napi 1000 gallon tiszta vizet dolgozott fel. Manapság több mint 3000 nagy RO-tisztító üzem működik, amelyek mindegyike több mint egymillió gallon ivóvizet állít elő naponta. 1991-ben az amerikai hadsereg 8000 nagy membránt vásárolt mobil víztisztító egységeihez a Desert Stormban lévő csapatok számára. 1993-ban az Egyesült Államok kormánya további 6300 nagy membránt vásárolt a közép-nyugati árvíz tisztítására.


Az RO eltávolítja a nátriumot a vízből?

IGEN! A fordított ozmózist eredetileg arra tervezték, hogy a tengervizet ihatóvá tegye a haditengerészet számára. Ideális bárki számára, aki alacsony nátriumtartalmú diétát tart.Az RO eltávolítja a baktériumokat? Cryptosporidium?

IGEN! Az RO membrán pórusmérete sokkal kisebb, mint a baktériumvírusé, a pirogéné vagy a cryptosporidium parazitáé. Ha megfelelően működik, minden mikroorganizmust eltávolít a csapvízből és steril vizet termel.


Milyen ízű a PurePro sorozatú ivóvíz?

A PurePro víz íze attól függ, hogy a csapvíz eredetileg mennyi szennyeződést tartalmaz. Ha az oldott ásványi anyagok és vegyszerek 95%-át eltávolítják, az RO víz íze desztillált vízhez (ásványi anyagok nélkül), palackozott vízhez (alacsony ásványianyag-tartalom) vagy természetes forrásvízhez (közepes ásványianyag-tartalom) hasonlít.


Hogyan hat a PurePro sorozatú víz a kevert italokra?

Mivel a fordított ozmózis eltávolítja az ízt elfedő láthatatlan szennyeződéseket, lehetővé teszi az italok természetes ízének átjutását. Kevesebb kávét fogyaszthat, és így is teljes ízű lesz. A tömény italok, például a narancslé finomabb ízűek lesznek. Valószínűleg Ön is sokkal több vizet fog inni, mivel sokan szódát, Kool-Aid-et, sűrített gyümölcsleveket és sört isznak a rossz ízű csapvíz alternatívájaként. Ezenkívül a PurePro kiküszöböli a csepegtető kávéfőzőkön lerakódott vízkő nagy részét, így elkerülhető a gyakori tisztítás. Forralt víz után már nem fogja megtalálni a fehér habot az edények belsejében.


Hova van telepítve a PurePro sorozatú ivóvízrendszer?

A PurePro rendszert általában a konyhai mosogató alá szerelik fel. Ezért a szerelők szívesebben helyezik el a berendezést a pincében vagy egy kúszótérben, mivel ott a víz hűvösebb maradhat, és könnyen felvezethető a konyhai mosogatóhoz , valamint a hűtőszekrényhez és az otthoni további csapokhoz.


Négy fő változót kell figyelembe venni:

1. NYOMÁS . Minél nagyobb a víznyomás, annál jobb a termelt víz mennyisége és minősége. Ideális víznyomás 60 psi. A PurePro egy nyomásfokozó szivattyút tartalmaz, amely biztosítja a víznyomást.
2. HŐMÉRSÉKLET . A 76*F az ideális vízhőmérséklet az RO 40*F-os vízhez, ami miatt az RO-víz termelése a 76*F-es hőmérséklet felére csökken. A víz ajánlott maximális hőmérséklete 85*F.
3. ÖSSZESEN OLDOTT SZILÁRD ANYAG (TDS) . Minél nagyobb az oldott szennyeződések mennyisége a vízben, annál kisebb a keletkező víz mennyisége. Az ÖSSZES OLDOTT SZILÁRD ANYAG magas szintje további víznyomással leküzdhető.
4. MEMBRÁN . A különböző membránok eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Egyesek több vizet termelnek, mint mások; némelyiknek jobb a szennyezőanyag-elutasító képessége; egyesek jobban ellenállnak a kémiai kopásnak a hosszabb élettartam érdekében. A PurePro rendszerhez TW30-1812-80 tartozik. A Thin Film Composite (TFC) membránok e tulajdonságok legjobbjait egyesítik, és a világ legfinomabb membránjának tartják.


Mennyi vizet termel a PurePro rendszer?

Ideális körülmények között a TW30-1812-80 TFC membrán napi 80 gallon termelést tesz lehetővé (80 gpd 80 ~ 100 psi nyomáson). Átlagos körülmények között a fogyasztó napi 70-95 gallon termékvízre számíthat. De ez még mindig sok víz az átlagos háztartás ivási és főzési igényeihez.


Mi a PurePro rendszer karbantartási ütemterve?

A három előszűrő patront 6 havonta cserélni kell . Az első egy 5 mikronos üledékpatron. A második egy szénpatron. A harmadik egy 1 mikronos üledékszűrő. (Egyes rendszerekhez extrudált szénszűrő tartozik.) Ha nem cseréli ki a patront 6 havonta, a klór tönkreteheti a membránt. Az előszűrők cseréje nagyon egyszerű. Csak rendelje meg tőlünk a szükséges szűrőket, és az összes rendszerhez mellékeljük a házkulcsot, amellyel kinyithatja a szűrőházakat, így Ön maga karbantarthatja rendszerét, és magabiztosan tudhatja az ivóvizet.


Mikor kell a membránt cserélni?

Ennek egyik jele a víztermelés fokozatos csökkenése, amelyet az ásványi anyagok és sók rétegződése okoz a membrán felületén. A másik az előállított víz minőségének fokozatos romlása. Azt veszem észre, hogy a forralt víz belsejében más íz vagy több fehér hab van. Ez azt jelentheti, hogy az RO membrán szétesik, és cserét igényel. (Megjegyzés: A TDSX1 vízminőség-tesztelő segít megtudni, mikor kell cserélni az RO membránt vagy a legjobb vételi egységet ( RO103TDS ).


Milyen szennyeződéseket távolít el a fordított ozmózis?

A PurePro System minőségi szénszűrőt tartalmaz, amely a szerves vegyszerek több mint 98%-át eltávolítja a vízből. Ide tartoznak a THM-ek (kloroform), a DBCP, a lindán, a TCE-k (triklór-etilén), a PCE-k (tetraklór-etilén), a szén-tetraklorid klór. Ezen szerves vegyszereken kívül az alábbiakban a Re1812-70 TFC membrán által eltávolított egyéb szennyeződések részleges listája található. Az alább látható eltávolítási százalék óvatos becslés.