Fordított Ozmózis Víztisztító

Fordított ozmózis (RO) víztisztító rendszerek

A Reverse Osmosis (RO) technológia egy egyszerű és életes víztisztítási folyamat.
Ezt a technológiát már 1900-as évektől alkalmazzák, és azóta is használják az ásványi anyagok és szennyező anyagok eltávolítása céljából, ez az eljárás bizonyult leghatékonyabb, és legolcsóbb megoldásnak, hogy a tengervízből a sót eltávolítsák és fogyaszthatóvá tegyék. Ezt az eljárást hatékonyan alkalmazzák a lakosság, és kereskedelmi ipari ellátás keretében is.

Az RO víztisztító folyamat lehetővé teszi az emberek számára az egész világon, hogy az emberszámára fogyaszthatatlan vízből is tiszta kellemes fogyasztású ivóvizet készítsen.Fordított Ozmózis VíztisztítóEz a rendszer már mindenhol megtalálható és tiszta vizet biztosít a konyhában és más létesítményekben.

Mi az RO fordított ozmózis folyamata?

Nem számít milyen rossz az ivóvíz minősége, mit tartalmaz a megengedett határértékek felett mert az RO membrán minden szennyeződést eltávolít a vízből. A fordított ozmózis berendezés rendelkezik a legátfogóbb Dekontamináció (fertőtlenítés mentesítés, pl: sugárfertőzött szennyeződések eltávolítása) tulajdonságokkal. Előremutató technológián munkálkodik, mely a kezeletlen rossz minőségű vizet egy féligáteresztő membránon nagy nyomással át préseli, megakadályozva a szennyeződések, vegyületek átjutását. Így tiszta biztonságosan fogyasztható ivóvizet bocsájt ki a csapon.


A fordított ozmózis olyan elterjedt technológia amely bárhol megtalálható ahol tiszta víz szűkséges, nagyon sok rétegű alkalmazási területe.


Ezek közé tartoznak a következők:

  • Emberi fogyasztásterén
  • Laboratóriumi alkalmazásterén
  • Gyászszergyártásterén
  • Vese dialízis és más betegségek terén
  • Kozmetikumok terén
  • Desztillált víz helyettesítés terén              Fordított Ozmózis Víztisztító


A fordított ozmózis víztisztító rendszer működése:


Az ozmózis az a jelenség amely a természetben is előfordul ez egyik legfontosabb természeti jelenség. Az ozmózis olyan folyamat, amely során a telített folyadékból egy féligáteresztő membránon áthaladva egy sokkal tisztább és telítetlenebb folyadék szabadul fel.
Ezt a természetben a fák, növények gyökeréhez lehet hasonlítani ahogy a földből kiszívják a nedvességet és megtisztítva továbbítják az ágaknak, leveleknek.


A fordított ozmózis megfordítja az ozmózis jelenséget mivel nagy nyomást alkalmaz a vízmolekulák átpréselésére, így nem képes a vízmolekulákkal más szennyeződések (szerves anyagok, baktériumok, pirogének, vegyi anyagok) átjutni a membránon.
Mivel a víz kevésbé koncentrált anyag ezért nagy mennyiségű koncentrációt képes felvenni és szállítani, ezért van szűkség a féligáteresztő membránra mert ezeket a koncentrációkat amit a víz szállít fel fogják és nem engedik a vízhálózatba bekerülni.
 
                            Fordított Ozmózis Víztisztító