RO-105 Víztisztító beszerelési útmutató

Ezek az utasítások meglehetősen könnyen követhetőek és nagyon egyszerűen és rövid idő alatt telepíthetők. Ha azonban úgy gondolja, felveheti a kapcsolatot a helyi vízvezeték szerelővel.

RO-105 Víztisztító beszerelési útmutató

ELŐKÉSZÜLETEK TELEPÍTÉSÉRE:


Ezt a rendszert függőleges lehet elhelyezni, és úgy ajánlott hogy hozzáférést biztosítson a szervizeléshez és a szűrőbetét cseréjéhez. Ugyanakkor a készüléknek viszonylag közel kell lennie a lekötéshez, hogy az áramlási sebesség maximalizálható legyen.
A tárolótartály a készülék mellé helyezhető el anélkül, hogy befolyásolná a rendszer teljesítményét. Ha nincs elég hely a mosogató alatt, a tartályt egy szomszédos helyre is telepíthető.

A VÍZELLÁTÓ CSATLAKOZÓCSAP BEÉPÍTÉSE:

Könnyen csatlakoztatható a vízvezetéktoldó a lekötéshez ( ez egy 3/8” toldó, oldalán a golyóscsap csatlakozási lehetőségének a furatával).
A golyóscsap beszerelésénél a menetes részére teflonszalagot kell elhelyezni és a toldórészbe csatlakoztatni majd villáskulcs segítségével kellően megszorítani de vigyázva a menet megszakítására.
A golyóscsap amikor a helyére kerül akkor a végén található hollendert el kell távolítani és a vezetékre húzni a vízvezeték végét csatlakoztassa a golyóscsaphoz és a hollenderrel rászorítani a golyóscsapra.
A munka folyamán ügyelni kell arra hogy a golyóscsap el legyen zárva.


                                RO-105 Víztisztító beszerelési útmutató


A szennyvízbe valóbekötéshez a vízszintes bekötőcsőbe furatot kell készíteni kb 10-es fúróval.
A fúrat elkészültével a csomagban található öntapadós szivacsos párna és egy patkó alakú bilincs.
A párnát a bilincsre helyezze úgy hogy a rajtuk lévő lukak megegyezzenek, majd helyezze a szennyvízcsőre fúrt lyukra és a bilincset szorítsa a csőre. Itt is ügyelve, hogy a csavarokat ne húzzák túl a csőbe vagy a menetbe kár ne keletkezzen.


RO-105 Víztisztító beszerelési útmutatóKövetkező lépés a tartályba helyezni az elzáró szelepet itt is a menetre teflonszalagot kell tekerni és a csapot ráhelyezni a tartályra kellően megszorítani vigyázva a túlhúzásra.
A tartályba kb 0,5-bar nyomással van feltöltve a víz könnyebb ki áramlására.
Amikor ezzel a művelettel is végeztek jöhet a készülék szerelése.


RO-105 Víztisztító beszerelési útmutató


Amennyiben a készüléket a mosogató oldalára kívánja helyezni akkor még az előtt tegye meg mielőtt a szűrőbetéteket behelyezi.
A középső szűrőházat csavarja fel lazán a készülékre és helyezzen valami alkalmatosságot alá és jelölje be a csavarok helyét a mosogató oldalára utána végezze el a csavarok becsavarását meggyőződve arról a készüléket könnyen tudja le-fel rakosgatni.
Amikor ezzel is elkészült a szűrőbetétekről távolítsa el a védőfóliákat ( amelyek csomagolva vannak, mert van mikor gyárilag eltávolítják) és helyezze őket vissza a helyükre.

  • Első 5-mikronos előszűrő.
  • A második aktívszén előszűrő CTO.
  • A harmadik 1-mikronos előszűrő.                            RO-105 Víztisztító beszerelési útmutató
             

RO membrán telepítése:


A következő művelet az RO membrán behelyezése.
Távolítsa el az RO membránház fedelét, ez egy fekvőház a készülék tetején a vastagsága 2”-os.
Ezek után az RO membránt csomagolja ki de csak óvatosan a végénél a műanyag csövet fogva, nem szabad a kék fóliát érinteni.
Következik a membrán behelyezése amit úgy kell elvégezni, hogy a fekete tömítésnek kívülről kell el helyezkedni-e a zárófedél felől.
Csavarja vissza zárókupakot a helyére és jól szorítsa meg a szivárgás ellen.

A csap elhelyezése következik:
A pulton vagy a mosogató tálcán 12-es furatot kell készíteni és a csapot bele helyezni majd a  készletben található alátét és csavar segítségével rögzíteni.

A készletben található roppantó gyűrű és hollender segítségével a csaphoz kell rögzíteni a 6mm-es vízvezetéket.


             RO-105 Víztisztító beszerelési útmutató

A SZÍNES CSÖVEK CSATLAKOZTATÁSA:

  • A. Csatlakoztassa a FEHÉR csövet a vízellátó csatlakozóhoz.
  • B. Csatlakoztassa a KÉK csövet a kifolyó csaptelephez.
  • C. Csatlakoztassa a FEKETE csövet a lefolyó nyereghez.
  • D. Csatlakoztassa a PIROS csövet a tartályhoz.


A tartály csapját zárja el és a mosogatónál a csapot nyissa meg.
Amikor mindent csatlakoztatott akkor megtörténhet a vízvételezése a golyós csapot nyissa ki és a víz áramlani kezd a készülékben. A készüléket óvatosán mozgatni kel, hogy a levegő távozzon belőle így a készülék nem lesz levegős.
Közben figyeljék a szivárgást mert ha valahol észlelik akkor nyomban elkel zárni és a hibát kijavítani. A gyors csatlakozóknál a vezetéket jól bekel tolni nehogy kiugorjon a helyéről.
A mikor a víz elkezd csöpögni majd lassan csordogálni a csapon ( ez kb 15-perc alatt történik) habjuk egy ideig (kb 15-percig) hogy átmossa a rendszert.
Ezek után kilehet nyitni a tartály csapját engedni kel feltöltődni majd ezt is kikel engedni még ebből ne fogyasszanak vizet.
A következő feltöltésnél bátra lehet engedni egy kellemes üdítő vizet.

FIGYELJÜNK A BIZTONSÁGRA:


A szűrőket rendszeresen 6-12 hónapos időközönként kell cserélni, és évente ellenőrizni kell a membránt de cserélni csak 24-hónap elteltével.
Amennyiben a kifolyó csapon nem jelenik meg a víz akkor a golyós csapot elkel zárni és hirtelen rányitni mert lehet, hogy a visszacsapó szelep le van ragadva.
Ez a fordított ozmózis RO105 egység úgy van kialakítva, hogy víznyomása 3-7-bar legyen. A kisebb nyomásnál a vízmennyiség és a vízminőség is csökken. Ha nem rendelkezik elegendő víznyomással, akkor lehet, hogy szivattyú rendszerre van szüksége.
Magasabb nyomással súlyos károsodást okozhat a rendszerben. Ha a helyi víznyomás meghaladja a 7-bart, nyomásszabályozót kell felszerelni, csökkentve a víz nyomását a rendszerbe.
A beszerelés folyamán kérjük a csatlakozók ellenőrzését esetleges után szorítást a szivárgás vagy csöpögés elkerülése érdekében. Amennyiben a készülék hosszabb ideig felügyelet nélkül marad (utazás, üdülés, más okból) kérjük a központi golyóscsapot elzárni. Erre azért van szükség mert a víznyomás ingadozás nem várt hibához vezethet, és ennek a kellemetlenségnek a megelőzése véget. 

Heti rendszerességgel ellenőrizze a készülék szivárgásmentességét.
Kísérje figyelemmel az 1. szűrési lépcső átlátszó szűrőházban lévő szűrőbetét állapotát! Ha ennek színe sötétbarna, akkor cseréje szükséges mindenképp, attól függetlenül, hogy elérte-e már a
3-6-12 hónap élettartalmat, vagy sem. A szennyvízlefolyót is ellenőrizni kell időközönként, nehogy nagy legyen a vízveszteség, víznyomás csökkenés, visszacsapószelep, négyutas szelep, vagy más hibalehetőség miatt.

Amennyiben hibát észlelnek, el kell zárni a golyós főcsapot, és jelezni a hibát!!