Kategóriák

Tudástár

Népszerű eladások

Kövess minket Facebook-on
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
psm_logo.png

ujarkereso-partner-logo.png

Kétfázisú asztali víztisztító

A kétfázisú asztali víztisztítóval egyszerűen meg tudja oldani a család tiszta víz problémáját, és nem kell víztisztító kancsóval bajlódni literenként a tisztított vízért.
Az asztali víztisztító folyamatosan biztosítja számunkra a tiszta vizet, az átfolyóvíz nyomását sem csökkenti le. Ezt a vízszűrő berendezést kisebb bevételű családok is megengedhetik maguknak, mert az ára is kedvező és az üzemben tartása nem terheli meg nagymértékben a családi kiadásokat. A szűrőbetéteket kb: évente kell cserélni ami majdnem megegyezik egy víztisztító kancsó szűrőbetétjének az árával.

A víztisztító készüléket nagyon egyszerűen elhelyezhető a mosogatómellé közvetlenül a csap közelébe. Felszerelése nem igényel semmiféle szakmai tudást, bárki könnyedén megoldja a készülék beüzemelését.

A készülék csatlakoztatása:

1,- a mosogató csapjából elkel távolítani a szűrőt (perlátort) annak a helyére csatlakoztatni kell egy adaptert melynek mindkét oldalon menet található, (része a készülék tartozékainak).
Mikor ezzel a folyamattal végeztünk, akkor következik az útváltócsap felszerelése mely a menetestoldóhoz egy hollenderrel rögzítjük az útváltócsapot.
Amennyiben a konyhai csap nem menetes belsejű akkor jelezni kell a vásárláskor, és egy gumivégű adaptert fogunk küldeni és azzal lehet csatlakozni a kerek végű csaptelephez.


2,- a kétfázisú asztali víztisztítónak el kell távolítani a szűrőházakat és akkor hozzáférünk a szűrőbetétekhez, és láthatjuk, hogy a védőfólia rajtuk-e vagy kicsomagolva szállították. Amennyiben a védőfólia rajtuk van akkor fontos eltávolítani, mert a víz nem képes áthaladni a szűrőkön.
Gyártótól függő vagy kicsomagoltak a szűrők vagy nem.

Mikor ezzel a folyamattal is elkészültünk akkor a szűrőházat visszahelyezzük a készülékre és a csomagban található körmös kulccsal megszorítjuk, ezzel elkerülve a vízszivárgást. Ezt a folyamatot mind két szűrőnél elvégezzük.
Most már elkezdhetjük a csapvíz tisztítását az útváltócsap elzáróját függőlegesen állítjuk és a vizet ráengedjük a készülékre, de ebben az állásban a vízfolyamatosan kifolyik az útváltócsapon keresztül, majd magunk felénk fordítjuk az útváltócsapját és a víz a készüléken keresztül áramlik.


                                 


Pár percig engedjük a víztisztítón keresztül a vizet folyni így a szűrőbetétet és a készülék rendszerét átmossuk még tiszta vizet nem kapunk.


Szűrőbetétek:

1,- Polipropilén

Ez általában egy 5-mikronos polipropilén ( ez lehet tömb vagy zsinórfonatos ) előszűrő mely minden 5-mikronnál nagyobb lebegő szennyeződéseket kiszűr a vízből ( homokot, sarat, rozsdát, és különböző oldott anyagokat ), védelmet adva az aktívszén szűrőnek. Az előszűrőházat legtöbb gyártó átlátszó műanyagból készíti így a szennyeződését hamar észrevesszük és könnyebben meglehet állapítani a szűrők cseréjét.


2,- Aktívszén szűrő

A készülékek típusától függően lehet az utószűrő több típusú ez által az ára is változó.

Első a CTO nagy tisztaságú Coconut Shell aktivált szénnel készül, a széles, hosszúságú, átmérőjű és mikronos tartományok kivételes költséghatékonysági értéket képviselnek, nagy teljesítményű nagy szennyeződést megtartó képességgel rendelkeznek. A szűrőbetét külső részét egy lukacsos háló védi.

A második egy aktív szén szemcsés sorozatú szénblokkok kiválóak a GAC ​​(Granular Activated Carbon) szűrők olyan alkalmazásokban, ahol nagy mennyiségű klór eltávolítására van szükség.
A GAC (Granular Activated Carbon) aktív szén javítja a vízstruktúráját, megszűnik a mellékíz és a vízfogyasztása kellemesen lágy és selymes ízű lesz.
A szemcsés aktívszén nagyobb hatékonysággal szűri a vizet mint a más állapotú szénszűrők.
Az aktívszén teljesen eltávolítja a klórt és klórszármazékokat a vízből így javítva a víz ízét és szagát bársonyossá teszi a fogyasztását.

A harmadik ugyancsak aktívszén töltetű vízszűrőbetét csak itt jelen van még ezüst AG, és cink KDF, töltetek.
A víztisztító betét aktív szén szűrő és még ( ezüst és KDF 5-5%-os töltetet tartalmaz) mely elősegíti a vegyi anyagok eltávolítását a klórt és származékait, szerves, szervetlen anyagokat, baktériumokat, vírusokat más mérgező anyagokat ez által javítja az ivóvíz minőségét és ízét.
A szűrőbetétek nagymértékben csökkentik a oldott szerves és szervetlen anyagok és szennyeződések jelenlétét a vízben, gátolják a továbbhaladásukat az ivóvízben.
A gyártó fontos tényezőnek tartja, hogy minél nagyobb mennyiségű szerves és szervetlen anyagot és szennyeződést kiszűrjön és magában tartson a szűrőbetét.


                              


Kétfázisú asztali víztisztító előnyei:

 • kiszűri a klórt és klórszármazékokat
 • kiszűri a lebegő szennyeződéseket sár, homok, rozsda, és oldott anyagokat
 • kiszűri a szerves és szervetlen anyagokat javítva a víz ízét és illatát
 • kiszűri a baktériumokat, vírusokat, és mérgezőanyagokat
 • olcsó a karbantartása
 • kis helyen elfér nem zavar a konyhában
 • bárki könnyen telepítheti vagy áthelyezheti
 • a víznyomás folyamatos marad, és nem csökkenti a víztisztító készülék


Kétfázisú asztali víztisztító műszaki adatai:

 • maximális teljesítmény: 200 liter/óra
 • megengedett hálózati víznyomás: 2-6 bar
 • útváltó csap: fém
 • maximális működési hőmérséklet: 45°C-
 • súlya: 3-kg
 • szűrőházak: 10” műanyag (előszűrő átlátszó)

Öt dolog miért az asztali víztisztító mellett dönthet!

 • Ezt a készüléket még azok is tudják telepíteni akik nem jeleskednek szerelési munkálatokban.
 • A konyhai pulton minimális helyet foglal, nagyon esztétikus (szinte észrevehetetlen) addig még nem szomjaznak meg.
 • Folyamatosan biztosítja a tisztított vizet, és nem kell után tölteni mint a víztisztító kancsót.
 • A mosogatásban sem zavar amennyiben tisztított vizet szeretnének vételezni, mert a csapváltón kényelmesen átlehet váltani szűrt vízre.
 • Folyamatosan figyelemmel lehet követni az átlátszó szűrőház miatt a szűrőbetét állapotát, mikor kell cserélni.