Kategóriák

Tudástár

Népszerű eladások

Kövess minket Facebook-on
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
psm_logo.png

ujarkereso-partner-logo.png

Vízfogyasztás!

Mindenki tudja, hogy az ivóvíz rendszeres fogyasztása jó hatással van a szervezetünkre egy pohárvíz után kellemesebben érezzük magunkat. Azért nagyon sokan nem veszik észre mennyire fontos a megfelelő hidratálás a szervezetük számára és az egészségük megóvására.
Valójában a szervezetünk tökéletes működéséhez, a víznek kimondottan nagy szerepe van, a belsőszerveket a víz működteti.

A kifejlett felnőtt ember testének kétharmada vízből áll és tudja, hogy a szövetek és a sejtek nagy részét víz alkotja és működteti?


Szerveink víztartalma:

 • az agyad: 80%-víz
 • az izmaid, a szívizmod: 75%-víz
 • a véred: 83%-víz
 • a tüdőd: 90%-víz
 • a bőröd:64%-víz
 • a csontjaid is még 30%- vizet tartalmaznak
Fontos hogy a víz minden táplálékot eljuttasson a szervezeted legtávolabbi pontjára és gondoskodjon az ott lévő sejtek táplálásáról és áttisztításáról.

Párpontban felsorolva az ivóvíz speciális hatásait, és a megfelelő hidratálást, és a testtáplálékkal való ellátását.

1,-A nagy agyad

 • Mivel az agyunk nagymértékben vizet tartalmaz ezért a működésében nagy szerepet játszik a vízfogyasztás
 • Javítja a koncentrációt és a felismerést
 • Támogatja a hangulat, érzelmek egyensúlyát
 • Segíti a memória hosszú távú megtartását
 • Támogatja a véráramlatot, és a vérrel az oxigén eljutását az agyban és sejtekben
 • A kellő mennyiségű vízfogyasztás megelőzi a fejfájást vagy legalábbis enyhíti
 • Nagy szerepe van a stressz csökkentésében

2,-Segít a súlycsökkentésben

A vízfogyasztás segít a súlycsökkentésben mert a vízfogyasztáskor teltebbek, jóllakatnak érezzük magunkat így csökken az étvágyunk és kevesebb a kalória bevitelünk.
Ebéd előtt félórával érdemes egy nagy pohárvizet fogyasztanunk mert segít a gyorsabb emésztésben és meggyorsítja az anyagcserénket.
Amennyiben kellő mennyiségű vizet fogyasztunk, akkor a szervezetünk nem pánikol és nem tartja meg a vizet, mert tudja, hogy folyamatosan pótoljuk ezért könnyebben elereszti a szervezetből.

3,-Méregtelenítés

A szervezet szállítja a folyadékokon (véráramlat) keresztül a tápanyagokat vitaminokat a belsőszerveknek, sejteknek és ezek leadása után, az elhasznált termékeket felveszi kimosva a belsőszervekből (veséből, májból), sejtekből, és más méreganyagokat a testünkből.
Ez a folyamat csak akkor működik hatékonyan amennyiben kellő mennyiségű és minőségű (víztisztító berendezéssel tisztított) vizet fogyasztunk.
Nagyon fontos a hidratálás. Azonban ha nem fogyasztunk kellő mennyiségű vizet akkor kialakulhatnak vesekövek, húgyúti fertőzések, vagy megjelenhetnek a kiszáradás tünetei.
A vizet ne csak akkor fogyasszuk mikor érezzük, hogy szomjasak vagyunk mert az már a kiszáradás előjelei.

4,- Segítsünk a gyomrunknak

A megfelelő vízbevitel segít a beleknek, gyomornak, garatnak az étel folyamatos bevitelében és hasznosításában.
A víz segít a beleknek folyamatosan feldolgozni az elfogyasztott ételeket és azok továbbhaladását így megakadályozva a székrekedést hasi görcsöket.
A víz feloldja a szervezet számára haszontalan anyagokat, és simán átvezeti az emésztő rendszeren vagy a vesén át kiürülnek a testből.
Ha kiszáradt, teste elveszi a vizet a székletéből a hidratálás fenntartása érdekében, a vastagbél szárazon marad, és nehezebbé teszi a salakanyag kiürülését.

5,-Az izmok védelmében

Az izmaink megóvása érdekében is fontos a vízfogyasztás, mert ennek hiányában könnyen izomgörcsöt és az izomletapadását idézheti elő, és ezek komoly fájdalmakkal járnak.
A víz izmainkat rugalmassá és erőssé teszik, nem beszélve, hogy oxigént hordoz magával és táplálja az izmokat és a sejteket.
A jó hidratáltság lehetővé teszi az izmok hosszabb és keményebb, kitartóbb munkavégzését, mielőtt fáradtnak, levertnek érezzük magunkat, és ez segít az izomépítésben, pótolja a munkavégzés folyamán elpárolgott vízmennyiséget.


6,- Tartsuk meg bőrünk rugalmasságát

A bőrünk sok vizet tartalmaz, és védőrétegként működik a szervezet folyadék elvesztése érdekében.
A sok vízfogyasztása táplálja a bőrsejteket melyek felszívják a vizet így rugalmassá és fiatalabbá teszik a bőrünket. A ráncokat is képes a sok vízfogyasztás kisimítani, vagy legalábbis enyhíteni.
A jól hidratált bőrszövet amely kellő mennyiségű vizet felvesz rugalmassá válik. A víz javítja a bőr vérellátását, segíti a bőrünk fényét, és ellenállóbbá teszi a külső hatásoknak mint (nap, szél, eső).Azoknak akik óvni szeretnék a testüket és egészségüket ajánlom a vízfogyasztáshoz a RO víztisztító berendezéseket, hogy mindig tiszta vízzel táplálják szervezetüket.

Azok akik a bőrüket is szeretnék megóvni azoknak szeretném ajánlani a zuhanyszűrőket és csapszűrőket, hogy elkerüljék a klór és klórszármazékok kellemetlen hatásait mint (bőrirritáció, kipirosodás, viszketés, hámlás).


                                            Csap-PNG2-PNG5.PNG