A szűrőbetét csere fontossága


Köszönöm az érdeklődésüket kedves látogatók.

A szűrőbetétekkel kapcsolatban szeretném néhány dologra felhívni a figyelmüket, mire kell fokozatosan odafigyelni, hogy a víztisztító berendezésük vagy vízszűrő készülékük hatékonyan tisztítsanak.

1, Hazánkban az ivóvíz minősége jónak mondható, de magas benne az oldott ásványi anyagok (arzén, nitrát, nitrit, bór, ammónium) tartalma.
A fertőtlenítéseket klór és klórszármazékokkal végzik és így ez a vegyületet is tartalmazza az ivóvíz, nem beszélve a hormon, gyógyszer maradványokról mely fokozott veszélyt jelentenek.
Azért a vízművek igyekeznek ezeknek a vegyületeknek és szennyeződéseknek a jelenlétüket határértéken belül tartani.
Nagyon sok vásárló ezért szeretne víztisztító berendezést vásárolni, hogy ezeket a határértékeket még lentebb szorítsa, vagy Ozmózis víztisztítóval teljesen megszüntesse az ivóvizéből.
A leendő vásárlónak szeretném a figyelmébe ajánlani a tisztítandó víz minél több szűrőbetéten halad át annál tökéletesebb lesz az ivóvíz minősége, tisztasága.                                                   A szűrőbetét csere fontossága2, Sajnálatos tapasztalat az hogy a vásárlás után nem megfelelően ellenőrzik a szűrőbetétek elszennyeződését, és csak már mikor a tisztított víz elakad vagy íze megváltozik akkor veszik észre ideje a szűrőbetétet kicserélni.
Amennyiben az előszűrő betéteket nem cserélik időben akkor veszélyeztetik az RO (Revers Ozmózis) membránt ami a víztisztító berendezés lelke és árban is sokkal többe kerül mint az előszűrő betétek időbeni cseréje.
A legtöbb víztisztító berendezés előszűrőjénél az első szűrőház átlátszó természetesen ennél könnyebb meglátni a szűrőbetét elváltozását és eldönteni a szűrőbetétek cseréjét.                                                  A szűrőbetét csere fontossága


3, A gyártok által ajánlott intervallum 6-12-hónap ezt elég nagy különbség de ahol a vízminősége igen rossz ott a 6-hónap után vagy előtt cserélni kell ez előszűrőket, de ahol a természeti adottságok olyanok hogy kivallóminőségű vizet tudnak a felszínre hozni azon a területeken elég a szűrőbetéteket 12-hónap után cserélni.
A zuhanyszűrők betétjének a cseréjét is nagyon fontosnak tartom, mert a tusolás vagy fürdés alkalmával a bőr pórusai kitágulnak és a szennyeződések könnyebben felszívódnak a testben.

4, A forró fürdő amennyiben nem használnak csapszűrőt vagy zuhanyszűrőt kellemetlen tud lenni mert a klór és klórszármazékok irritálják a bőrt és a tág pórusokon keresztül könnyebben felszívódnak.
Amennyiben elhanyagolják a zuhanyszűrő, csapszűrő betétjének a cseréjét és a szűrő telítetté válik akkor a szűrés helyett a magában tartott szennyeződések kimosódnak és a fürdővízben kerülnek.
Ezért nem elhanyagolható a szűrőbetétek ellenőrzése, és amikor aktuális akkor cseréje ki okvetlenül a zuhany vagy csapszűrő betétjét.

5, A vízmű igyekszik a legjobb minőségű ivóvizet kibocsájtani csak sajnos a vízvezeték rendszerek nagyon el vannak öregedve és csőoldalán rengeteg a lerakódás vagy rozsda és ezek folyamatosan morzsolódnak lefelé így az ivóvízzel továbbhaladva bekerülnek a lakásokba majd ezt fogyasztva a szervezetbe.
Aki már vásárolt víztisztító berendezést akkor vegye a fáradságot és időközönként ellenőrizze a szűrőbetétek állapotát, hogy mindig tiszta és szennyeződés mentes ivóvizet fogyasszak és meghosszabbítsák a készülék hatékonyságát.


Kellemes tiszta vizet a poharaikba.