Házi víztisztító

 

Sajnálatos módon a világunkban az előrehaladott túlnépesedés miatt egyre több vegyszert kell használni a gazdaságokban, hogy a termékek utáni keresletet ki tudják elégíteni.

Ezért sokkal nagyobb mennyiségű vegyszert és adalék anyag kerül a földben ami az esőzések és árvizek miatt a felszínalatti vízhálózatba kerül ezáltal szennyezve azt.
Az árvizek után a folyók is visszahúzódnak a mederbe magukkal viszik a kimosott vegyszereket és szállítják tovább a vízvételező rendszerekhez, így eljutva a családok vízhálózatába.
A vízművek igyekeznek minél több vegyszert és vegyszermaradványt eltávolítani az ivóvízből de sajnos ezt is csak vegyszerrel tudják elérni (Klórral), ami a tisztítás után a poharakba kerül.
Azok akik szeretnék ezt a klóros vizet a lakásukból kin tartani és nem szeretnék, hogy a készülékeiket és a bőrüket, hajukat, szervezetüket roncsolja azok felkészülnek és központi víztisztítót berendezést szerelnek a bejövő vízhálózatra.
Ez a készülék nagy mennyiségű oldott anyagokat, vegyszereket képes kiszűrni, és magában tartani a szűrőbetéteken keresztül.
A házi víztisztító készüléket olyan helyre kell elhelyezni ahol a fővezeték szabadon van és könnyű hozzáférni a betétek cseréje alkalmával, és a házi víztisztító készülék telítettségét is jól lehet látni.
A szűrőbetétek cseréjét figyelemmel kel követni mert amikor már nem képes a szennyeződéseket magában tartani akkor bekerül a vízhálózatba és ez által a lakásokba.
A házi víztisztító berendezésre azért is nagy szükségünk van, mert vízszűrő a vízbázisok egymástól eltérő fajtájú szennyező anyagokat tartalmazhatnak, melyeket a házi víztisztító berendezéssel ellehet távolítani a vízből.
Így a felszíni vízről gondolhatjuk, hogy jelentős oldott oxigén tartalommal rendelkeznek.

RO víztisztító M500P nyomásfokozóva


                            

Központi házi víztisztító.

Állandó kapcsolatuk van a légtérrel és ennek megfelelően több felszínalatti víztípussal ellentétben nem tartalmaznak metán gázt, kénhidrogént, agresszív szén-dioxidot, oldott állapotú vas- és mangánvegyületeket valamint a nyári időszakban, amikor a nitrifikációs ammónium ionokat, ezeket a vegyületeket a vízszűrő betétek hatásosan eltávolítják.


Házi víztisztító

                     


Mindezek mellett nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy ivó vízcéljából létesített tározóinkban hogy a nyári időszakban, a fenéküledékekben felhalmozod szerves anyagok felmerülése következtében felgyorsulnak a bomló folyamatok és ennek következtében a tárózott víz alsó részeinél jelen lehet a kénhidrogén, megnőhet az ammónium, valamint az oldott állapotú vas- és mangán vegyületek jelem léte.
A meglévő és használatban lévő vízbázis vizének minősége nem elégíti ki a hazai ivóvízszabványban megfogalmazott követelményeket, tehát a fertőtlenítésen kívül egyéb beavatkozások is szükségesek, melyeket a vízművek ellátnak, de azért az egészségünk érdekében nem árt, ha mi is teszünk érte, hogy az ivóvizünk minél tisztább legyen.
Ezért érdemes házi víztisztító berendezést beiktatni a tisztább víz elérése érdekében.