Vízszűrő kancsók és a magnézium az ivóvízben

Vízszűrő kancsók és a magnézium az ivóvízben

  admin

 (0)    0

  Egészséges életmódEgészség  

Vízszűrő kancsók és a magnézium az ivóvízben

A vízszűrő kancsók használatának fő okai a kellemetlen klóríz eltávolítása, valamint a csapvízben lévő kalcium- (Ca) és magnézium (Mg) túlzott koncentrációja által okozott keménységnek és vízkő csökkentése. Bár a víz mineralizációjának bizonyos szintje előnyös az egészségünk számára, a túl sok ásványi anyag a vízben, a teában, a kávéban és általában az italokban rosszabb ízt eredményez.
A keménység a konyhai készülékeket is károsítja: a víz forralása közben vízkő képződik a készüléken, a fűtőelemek felületén, csökkentve ezzel az élettartamukat és növelve az energiafogyasztást. Ami még rosszabb, ha az ember teste hajlamos a sók felhalmozására (ami gyakori), a túlzott mineralizáció további stresszt okoz a vesékben.


A vízkeménység csökkentése

A víz lágyítására a vízszűrő kancsók többsége ioncserélő gyantát használ. Csökkenti mind a kalcium, mind a magnézium koncentrációját a vízben azáltal, hogy ionjaikat (Ca + és Mg2 +) nátriummal helyettesíti. Ennek eredményeként a víz jobban ízlik és kevesebb vízkő képződik. A magnézium koncentrációja a csapvízben általában néhányszor kisebb, mint a kalciumé. Ezért javasoljuk az ivóvíz bizonyos magnéziumszintjének megőrzését vagy helyreállítását, tekintettel az egészségünkre gyakorolt ​​pozitív hatására.


                                                           
 

Az ivóvíz magnéziummal való dúsítására két széles körben alkalmazott módszer létezik:


Az első módszer szerint a patronban lévő ioncserélő gyanta nagy része magnézium formában van (magnéziumionokkal dúsítva). A szűrés során a magnéziumionokat feloldjuk szűrt vízben. A második eljárás granulált magnézium-ásványi anyag hozzáadásán alapul, akár magába a szűrőpatronba, akár külön tartályban. Szűrt vízzel való érintkezés során ezek a szemcsék lassan feloldódnak, és a magnézium egyenletesen kerül a vízbe.


Az első módszer néhány fő hátránnyal rendelkezik:

Jelentősen csökkenti a patron keménység-eltávolító képességét. Ennek a módszernek a feltalálói azt javasolják, hogy az ioncserélő gyanta 30-70% -a legyen magnézium formában, vagyis a gyanta csak a maradék része csökkenti a túlzott kalciummennyiséget. Így a konyhai készülékekben a vízkőképződés sokkal korábban kezdődik.
Bizonyos körülmények között (pl. Magas sótartalom vagy alacsony pH) a víz jelentős mennyiségű magnéziumot (legfeljebb 50 mg / l) képes befogadni, így a patron mineralizációs képessége túl hamar elfogy.
Szulfátionok jelenlétében csapvízben a víz keserű lehet a szűrés után.


A második módszer kisebb mennyiségű magnéziumot ad hozzá a szűrt vízhez. Kevésbé hajlamos azonban keserűséget okozni, és a keménység csökkentése érdekében a szűrő patron kapacitása szinte sértetlen marad. Az Aquaphor ezt a módszert alkalmazza a víz magnéziummal való dúsítására a vízszűrő kancsóban.
Az Aquaphor termékek csereszűrői már keményen követik fő kihívásokat. Eljött az idő, hogy kiegészítő készségeikre összpontosítsanak, például a jobb íz érdekében történő mineralizálásra és más figyelemre méltó egészségügyi bónuszokra is odafigyeljenek. Ezzel az inspirációval А5 Mg és В100-25 Mg tartalmazó szűrőket hoztak létre a vízszűrő kancsók számára.


                                    


Noha az emberi szervezetben mindössze körülbelül 24 gramm elemi magnézium van jelen,
és a hazai ajánlásoknak megfelelően naponta „csak” 375 mg magnéziumbevitelre van szükség, a magnézium a szervezet második legfontosabb intracelluláris kationja, ami több mint 600 biokémiai reakcióban vesz részt.

A magnézium kulcsfontosságú ásványi anyag, aminek a szerepe a legkülönfélébb élettani működésekben nyilvánul meg.


Magnézium szükséges a szervezet számára:

  1. megfelelő izomműködéshez
  2. megfelelő idegműködéshez
  3. szívritmus fenntartásához
  4. csontszilárdság fenntartásához
  5. vércukorszint szabályozásához
  6. vérnyomás fenntartásához
  7. energiatermelő folyamatokhoz
  8. fehérjeszintézishez


A magnézium hiánya változatos panaszokkal, tünetekkel járhat együtt ami kellemetlen közérzetet, és stresszt okozhat a szervezetben.
Ne feledje, hogy az ivóvízben lévő magnéziumot csak a napi ásványi anyagok fogyasztásának kiegészítéseként szabad tekinteni. A fő ásványi anyagok és vitaminok a szervezet számára az egészséges, és változatos táplálkozás.

 (0)    0

A hozzászólást rögzítettük
Haggy üzenetet
Nem írhatsz megjegyzést, mert nem vagy bejelentkezve ügyfélként

Facebook komment