Ezüstkolloid a baktériumok számára!

Ezüstkolloid a baktériumok számára!

  admin

 (0)    0

  Egészséges életmódEgészség  

Ezüstkolloid a baktériumok számára!

Az antibiotikumok riasztóan széles körben elterjedtek, és túl gyakran használják, amikor nincs rájuk igazán szükség. Egyre több olyan publikáció jelenik meg, amelyek új bizonyítékokkal szolgálnak a gyógyszer rezisztens szuper baktériumokról. Az Aquaphornál folyamatosan arra törekszünk, hogy a hatékony antibakteriális védelmet és az egészségbarát technológiákat ötvözzük, határozottan ellenezve az erős baktericidek szükségtelen használatát. Ezért sok szűrőnkben ezüstöt alkalmazunk.

Annak ellenére, hogy nehézfém, a periódusos rendszer szerint az ezüst a vezető helyen áll a legbiztonságosabb baktériumölők között. Az ezüstnek való túlzott expozíció argyria kialakulásához vezethet, ez az az állapot, amikor a bőr kékes vagy szürkéskék színűvé válik, egyéb jelentős mellékhatások nélkül.

Az ezüst különféle formában megtalálható. Közülük a leginaktívabb a fém állapot. Egy ezüstkanál valóban enyhe baktériumölő hatást válthat ki egy csésze vízben, ha hosszú ideig van kitéve. Szó szerint minden baktériumnak érintkezésbe kell kerülnie az ezüst felülettel.

Az ezüst legaktívabb formája az ionos formája. Az ezüstion (Ag+) 10 mg/l-től kezdve baktericid hatást mutat. Nem stabil és könnyen lebomlik, ha fénynek és kloridok mikro jelenlétének van kitéve. Sok más fémmel és anyaggal érintkezve is kicsapódik.
Az ezüst ionos formájának stabilizálására két módszer közül választhatunk: ezüstkolloid előállítása vagy ioncsere kényszerítése.

Az ezüst nanokristályok baktericid hatásúak, ugyanakkor kémiailag stabilak. Stabilizátorok, például felületaktív anyagok hozzáadásával nem engedjük kiesni őket. Pontosan így kapjuk az ezüstkolloidot, egy népszerű biológiailag aktív kiegészítőt.


Az ionos ezüst stabilizálásának második módja egy speciális típusú abszorbens impregnálása. Ezután az ezüst a kívánt sebességű és az MCL követelményeknek megfelelő vízben kerül kiosztásra, ami elegendő ahhoz, hogy megakadályozza a baktériumok szaporodását. Az Aqualen így működik az Aquaphor szűrőkben.

Idővel különböző gyógyszerekre van szükségünk, míg az ezüst hatása stabil. Az antibiotikumok utáni korszakban ez szolgálhatja számunkra a legjobb gyógymódot, amely megmentheti az emberiséget, amikor a mindenütt jelen lévő antibiotikumok csapdájába esünk.

Egyes országok betiltották az ezüst baktériumölő ivóvízben való használatát, kérdés milyen alternatívákat lehet használni helyette?

 (0)    0

A hozzászólást rögzítettük
Haggy üzenetet
Nem írhatsz megjegyzést, mert nem vagy bejelentkezve ügyfélként

Facebook komment