Termékek

Tudástár

Népszerű eladások

Megtekintett termékek

Kövess minket Facebook-on
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
psm_logo.png

ujarkereso-partner-logo.png
Nitrit és nitrátmentesítő szűrőbetét 10” Nagyobb

Nitrit és nitrátmentesítő szűrőbetét 10”

CL-FC-10NI

Új

Ez a nitrit és nitrátszűrőbetét alkalmas kisebb lakások, berendezések, gépek megvédésére, de központi mentesítésre nem alkalmazhatók.

Bővebb leírás

5 500 Ft‎

Egyéb infó

Nitrit és nitrátmentesítő szűrőbetét 10”
Alkalmazható víztisztításra olyan 10”-os szűrőházban mely légtelenítő szeleppel ellátott átlátszó vagy fehér burkolattal van ellátva. Ez a nitrit és nitrát szűrőbetét alkalmas kisebb lakások, berendezések, gépek megvédésére, de központi mentesítésre nem alkalmazhatók.

Hazánkban a vízművek által kibocsájtott ivóvizek nagymértékben semlegesek és mentesek a nitrit, nitrát mangán szennyeződésektől. Kivételt képez néhány néhány település ahol magasabb a megengedett határértéknél ezek vegyületek jelenléte. Magyarországon a megengedett nitrát határérték nem legmagasabb 50mg/liter az ennél magasabb tartalomnál a gyerekek, kisbabák és terhes anyukák nem fogyaszthatják az ivóvizet. A  nitrit határértéke 0,1mg/liter.

Legtöbbször a gondot az ásott vagy fúrt kutak okozzák azoknál akik ebből a vízből szeretnének ivóvizet vételezni, mivel ezek a vizek nincsenek tisztítva így lehet nagyon magas a nitrit, nitrát tartalmuk ezért  ANTSZ által be kell vizsgáltatni, és szakemberrel konzultálni a szennyeződések hátárértéken belül tartása végett.

Adatok:

  • Méret: 10” x 2,5”
  • Max. hőmérséklet: 45°C
  • Nitrátmentesítéshez ajánlott vízátfolyási sebesség: 0,5-l/perc
  • Teljesítménye:100-liter
  • Szűrőtartalma: (szelektív műgyanta tartalom: 0,55-l)

 

A szűrőben lévő gyanta felülete megköti a nitrit és nitrát ionokat és nátrium vagy kálium ionokra cseréli, így  a hátár értéken belül tartja.

Amikor a szűrőbetét töltete megtelítődik nitrát ionokkal akkor szükségessé válik a betét regenerálni kell.

A szűrőtöltet regenerálása: telített sóoldatban kell áztatni kb. 1-1,5 órát a töltetet, utána le kell mosni. Regeneráláskor az oldott só érintkezik az ioncserélő töltet felületével, az felveszi a már említett nátrium, vagy kálium ionokat és közben el távoznak a nitrát ionokat.

30 egyéb termék ebből a kategóriából: