Termékek

Tudástár

Népszerű eladások

Megtekintett termékek

Kövess minket Facebook-on
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
psm_logo.png

ujarkereso-partner-logo.png
PurePro DI kevertágyas műgyantás vízlágyító+sótalanító egység, In-Line 2", belsőmenetes újratölthető Nagyobb

AISTRO-DI-L kevertágyas műgyantás vízlágyító+sótalanító egység, In-Line 2,5", belsőmenetes

AISTRO-DI-L

Új

A AISTRO-DI kevertágyas gyantás vízlágyító+sótalanító egység víztisztító rendszerhez csatlakoztatható patron.

Bővebb leírás

3 500 Ft‎

Egyéb infó

AISRTO-DI kevertágyas műgyantás vízlágyító+sótalanító egység, In-Line 2,5", belsőmenetes nem ujratölthető

A AISTRO-DI kevertágyas gyantás vízlágyító+sótalanító egység víztisztító rendszerhez csatlakoztatható patron.

A vízlágyító töltet kaniszterjének 1/4" csatlakozásai lehetővé teszik, hogy alkalmazzuk 1 vagy többlépcsős (általában pult alatti) vízszűrőkkel, utolsó vízszűrő lépcsőként.

Vízlágyítás+sótalanítás kevertágyas ioncserélő gyantával: a kevert ágyas ioncserélő gyantán a kezelendő vizet átfolyatva megkötnek a víz keménységét és sótartalmát okozó kationok és anionok.

Az ioncsere folyamata addig áll fenn, míg a gyanta le nem merül. Ekkor az ioncserélő gyanta töltet elveszíti vízlágyító+sótalanító kapacitását és a gyanta felülete teljesen telített lesz a sókkal, ezért cserélni kell az egységet vagy a töltetet.

Megjegyzés:

A 2-komponensű ioncserés vízlágyítással a víz össz. oldottanyag (TDS) tartalma 0 ppm-re csökken, vezetőképessége kevesebb lesz, mint 0,1 mS/cm, az ellenállás pedig kb. 18 meg.ohm lesz, tehát gyakorlatilag teljes sótalanítás történik. A víz tisztasága 99.99%-os lesz.

Magyarországon a keménységet német keménységi fokban (°nk) mérik, ami a víz CaO tartalmának mérőszáma. Az alábbi teszter készlettel a keménységi fok egyszerűen megmérhető.

A vízkeménységteszter a víz keménységének a meghatározására szolgál. Segít a vízlágyító helyes kiválasztásában.

A módszer elve: Acidimetriás mérésre visszavezetett zsírsavas eljárás. A mérőoldat egy cseppje 10 mg/l CaO összkeménységet mér (1 nk°) 5 ml bemért minta esetén, illetve 5 mg/l CaO összkeménységet mér (0,5 nk°) 10 ml bemért minta esetén.

A kevertágyas gyantás vízlágyító+sótalanító egység nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek tisztítására.

  • Töltet: 0,5 liter 2-komponensű ioncserélő gyanta

  • Kapacitása: függ a lágyítandó víz minőségétől (összetételétől, vízkeménységétől, mennyiségétől).


Adatai:

  •   Átmérő: 66mm
  •   Hossz: 285mm
  •   Max. nyomás: 6 bar (90 psi)
  •   Terhelhetőség: 130 gallon (500 liter)
  •   Csatlakozási méretek: 1/4" - 1/4"
  •   Csatlakozások típusa: belsőmenet/NPT
  •   Max. hőmérséklet: 45°C
  •   Max. teljesítmény (átfolyás): 2,8 liter/perc (0,75 gallon/perc)

Minél lágyabb víz lágyítására alkalmazzuk az egységet, annál nagyobb a kapacitása. Fordított ozmózis (RO) háztartási víztisztító után alkalmazva az egységet kb. 2.000 liter (500 gallon) átfolyó víz lágyítására+sótalanítására képes, mivel a RO víztisztító után csak a tiszta vízben maradó minimális oldottanyagokkal terheljük a töltetet. Jóval nagyobb oldottanyag tartalmú vizek (pl. csapvíz, vagy részlegesen (pl. mechanikai előszűréssel és/vagy aktívszenes szűréssel) tisztított víz) lágyítása esetén jóval kevesebb liter lágyítására+sótalanítására képes az egységben lévő töltet.

Átfolyás mértékével fordított arányban áll a töltet kapacitása:
minél kisebb az átfolyás mértéke, annál több víz lágyítására+sótalanítására képes.


Javasolt csere:

lemerülést követően, illetve RO víztisztító után bekötve 3-6-12 havonta (vízminőség -keménység, össz. oldottanyag tartalom- és vízfelhasználás függvényében).

A szűrőbetétek nagymértékben csökkentik a oldott szervetlen anyagok és szennyeződések jelenlétét a vízben, gátolják a továbbhaladásukat az ivóvízben.

A gyártó fontos tényezőnek tartja, hogy minél nagyobb mennyiségű szervetlen anyagot és szennyeződést kiszűrjön és magában tartson a szűrőbetét.

A szűrőbetét élettartalma függ attól hogy a víz mennyire telített szervetlen anyagokkal és szennyeződésekkel.

A gyártó a szűrőbetét élettartalmát ezért 6-12-hónapban határozta meg de van mikor a víz annyira telített szennyeződésekkel, hogy ezek a paraméterek lecsökkenek.

A másik tényező a szűrőbetét élettartalmának a csökkenésében, hogy mennyi mennyiségű vizet kel megszűrniük, 2-3-fős családnál hosszabb az élettartalma szűrőbetéteknek mint 6-8-fős esetében.

Azért hogy jó minőségű és tiszta ivóvizet kapjunk fokozottan ellenőrizni kell a szűrőbetéteket időnként.
                         

30 egyéb termék ebből a kategóriából: