Vízszűrő betétek

 


A víztisztító berendezések szűrőbetétjeit szeretném pontokban felsorolni, és meg ismertetni a leendő vásárlókkal vagy érdeklődőkkel.

1, Vízszűrő betétek a polipropilén (tömb) és fonott zsinóros ugyancsak polipropilén anyagot tartalmaz.

Ezek a vízszűrőbetétek az előszűrést biztosítják a víztisztító készüléknek mert a lebegőszennyeződést oldott homokot, iszapot, rozsdát, vízvezeték csőröl levált anyagokat, színeződéseket felfogjanak és magukban tartsák.
A szűrőbetétek hatékonysága függ a mikronméretektől minél kisebb a áteresztő mikron mérete annál hatékonyabban tisztít van 1-mikrontól 5,-10,-20,-50,- mikronig.
Az előszűrő betéteknek a feladata hatékonyan megtisztítani az ivóvizet minél kevesebb oldott szennyeződés kerüljön az ozmózis membránba így növelve annak élettartamát.


                   Vízszűrő betétek        Vízszűrő betétek
2,Vízszűrő betétek az aktívszént tartalmazó szűrők mely lehet aktívszén blokk (itt az aktívszén egyben blokkformájában van jelen) a másik formája aktívszén granulált (itt szén-granuláltok, szénszemcsék végzik a tisztítást). A GAC (Granular Activated Carbon) aktívszén javítja a vízstruktúráját, megszűnik a mellékíz és a vízfogyasztása kellemesen lágy és selymes ízű lesz.
Ezek a víztisztító szűrőbetétek feladata, hogy a vízben továbbhaladó klórt, klórszármazékokat megkösse és a szűrőbetétbe tárolja a szűrőcsere elvégzéséig.                                                                 Vízszűrő betétek

3,Vízszűrő betét az aktívszént tartalmazó szűrőbetét mellett kapnak AG-5%- ezüst és KDF-5% töltette így hatékonyabb víztisztítást tudnak véghezni.
Így elősegíti a vegyi anyagok eltávolítását a klórt és származékait ez által javítja az ivóvíz minőségét és ízét.
Az  AG és KDF jeleléte a szűrőbetétben meggátolja a baktériumok, gombák, algák elszaporodását ezzel is segítik a vízszűrés hatékonyságát.


                                                           Vízszűrő betétek
4, Vízszűrő betét ez már egy utószúróbetét mely az utómunkálatokat végzi az ivóvízen fogyasztás előtt.
Ez a betét is altívszén granuláltat tartalmaz mely a gázok és szagok megkötésére alkalmas és az esetleges utótisztítást is elvégzi.
Az  AG és KDF jeleléte a szűrőbetétben meggátolja a baktériumok, gombák, algák elszaporodását ezzel is segítik a vízszűrés hatékonyságát.                                                           Vízszűrő betétek


 
A gyártó fontos tényezőnek tartja, hogy minél nagyobb mennyiségű szervetlen anyagot és szennyeződést kiszűrjön és magában tartson a vízszűrő betét.
A szűrőbetét élettartalma függ attól hogy a víz mennyi vasat, magánt, ólmot, más nehézfémetek, vegyi anyagokat tartalmaz.
A gyártó a szűrőbetét élettartalmát ezért 6-12-hónapban határozta meg de van mikor a víz annyira telített szennyeződésekkel, hogy ezek a paraméterek lecsökkenek.
A másik tényező a vízszűrőbetét élettartalmának a csökkenésében, hogy mennyi mennyiségű vizet kel megszűrniük, 2-3-fős családnál hosszabb az élettartalma szűrőbetéteknek mint 6-8-fős esetében.
Azért hogy jó minőségű és tiszta ivóvizet kapjunk fokozottan ellenőrizni szükséges a vízszűrő betéteket időnként.


                  Vízszűrő betétek