Termékek

Tudástár

Népszerű eladások

Megtekintett termékek

Kövess minket Facebook-on
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
psm_logo.png

ujarkereso-partner-logo.png
Alacsonyabb ár! Aquaphor Morion OZMO RO-101S víztisztító berendezés Nagyobb

Aquaphor Morion OZMO RO-101S víztisztító berendezés

AQU-RO-1015

Új

Az Aquaphor Morion OZMO RO-101S víztisztító egy magas hatékonyságú prémium kategóriás ozmózis víztisztító, amely igen kis helyen is elfér.

Ingyen szállítás!

 

Bővebb leírás

99 000 Ft‎

110 000 Ft‎

-11 000 Ft‎

Egyéb infó

Aquaphor Morion OZMO RO-101S víztisztító berendezés


Rövid leírás:

Az Aquaphor Morion OZMO RO-101S víztisztító egy magas hatékonyságú prémium kategóriás ozmózis víztisztító, amely igen kis helyen is elfér. Azoknak ajánljuk, akik hosszú távon tervezik az otthoni víztisztítást egy új generációs, kiváló minőségű és biztonságos berendezés segítségével.

Hosszú leírás:

 • Technikai paraméterek (A vízszűrés fokozatai):
 • Előszűrő 01: 5 mikronos polipropilén szűrőbetét, amely eltávolítja a kisebb lebegő, fix szennyeződéseket: rozsda, homok, iszap, stb.
 • Előszűrő 02: Magas minőségű aktívszén betét ezüsttel kombinálva. Az aktívszén a klór és származékainak és egyes nehézfémeknek, vegyszermaradványoknak az eltávolítására szolgáll. A benne található ezüst az esetleges vírusok, baktériumok elpusztításáért felel.
 • Ozmózis membrán, amely a fennmaradó összes szennyeződést eltávolítja.
 • Beépített 5 literes tartály a tisztított víz tárolására.
 • Utószűrő: A tartályról érkező víz utószűrése egy 0,7 mikronos ezüstözött-aktívszenes ásványi anyag visszapótló betét segítségével valósul meg, amely mikrobiológiailag biztonságossá teszi a tartályról érkező vizet, és egyben felelős a szükséges ásványi anyag visszapótlásáért is.Aquaphor Morion OZMO RO-101S víztisztító berendezés

 

 • Súly: 6.20kg
 • Szélesség: 19.00cm
 • Magasság: 42.00cm
 • Mélység: 37.10cmA csomag tartalma:

 • 1 db készülék
 • 1 db csaptelep
 • 3 db szűrőbetét
 • 1 db membrán
 • szerelési kellékek

Karbantartás

A készülék hosszútávú, megfelelő működéséhez bizonyos időközönként ki kell cserélni a szűrőbetéteket:

1. A készülék előszűrőit és utószűrőjét (ELŐSZŰRŐ 01, ELŐSZŰRŐ 02, UTÓSZŰRŐ) évente javasolt kicserélni.

2. Az ozmózis membránt, a használat intenzitása és a víz keménységének függvényében 2-3 évente javasolt lecserélni.

Ásványi anyag visszapótlás

A készülék ásványi anyag visszapótlása az UTÓSZŰRŐ segítségével történik, amely egység kettős funkciót tölt be, mivel utószűri a tartályról érkező tisztított vizet, majd ezután fontos ásványokat adagol az ivóvízbe.

Sarokszelep csatlakoztatás
A készülékhez gyárilag egy elzáró karral szerelt 1/2 colos "T" csatlakozó tartozik.
Amennyiben az ön sarokszelep mérete eltér( 3/4 colos vagy 3/8 colos), akkor szerelvényboltban 2db átalakító idom vásárlásával könnyedén megoldható a vízhálózatra történő csatlakoztatás.

A garancia 24-hónap ami készülék teljességére kiterjed és ha a szűrök folyamatosan az előírtaknak meg felelően vannak cserélve akkor teljes élettartalomra garantált a jó víz minőség.

A garancia akkor is érvényes ha nem szakember végzi el a beszerelést ha nem házilag készítik el és a beszerelési útmutató szerint történik a telepítés.

A beszerelést a vásárló végzi, végezteti el akkor a hibákért, esetleges kárért a felelősség a bekötést elvégzőt terheli!

Az OZMO RO101-S egy prémium kategóriás ozmózis víztisztító , amely sok éves fejlesztés eredményeként született meg. A hagyományos ozmózis készülékekhez képest fele akkora a (beépített) tartálya. Kiválóan használható már 2 bár víznyomáson is. Magasabb víztisztítási sebesség, valamint alacsonyabb hulladékvíz veszteség jellemzi. De ami talán a legfontosabb, hogy mikrobiológiailag biztonságos vizet kapunk a készülék egyedi baktérium utószűréséből adódóan. Ha végül rá esik a választás, akkor további pozitívum lesz a kis helyigénye a többi készülékhez képest, valamint az egyszerű "szervizes embert" nem igénylő 4-5 perc alatt elvégezhető, egyszerű szűrőbetét csere.


Összefoglalva: e készüléknek sikerült „kinőnie” a megszokott ozmózis készülékekben megtalálható számtalan „gyerekbetegséget”, amelyeket most részletezünk:


Tartály

A hagyományos ozmózis víztisztítók tartálya 10-12 liter vizet képes tárolni. Sokan azt gondolják, hogy ez milyen jó, hiszen így biztosan lesz mindig elég tiszta vizünk. Azonban gondolkozzunk csak, mennyi az az ivóvíz mennyiség, ami általában egyszerre kell: 1-2 pohár víz, esetleg főzésnél 2-3 liter, de biztosan nem 10-12 liter. A nagy tartály kisebb forgási sebességet eredményez, aminek következtében a tiszta, klórmentes vizünk sosem lesz igazán friss, akár el is szaporodhatnak benne a baktériumok. Az OZMO RO101-S készülék tartálya mindössze 5 literes, ami biztosan elég szinte minden helyzetben. A nagyobb forgási sebesség pedig garantálja az ivó- és főzővíz frissességét.


Nyomásigény

Az ozmózis rendszereknek van egy minimum víznyomás igényük (kb. 3,2-3,5 bár optimálisan), amely víznyomás hozzávetőleg a háztartások felénél nincs meg. Ha azonban 3 bárnál alacsonyabb nyomáson működtetünk egy hagyományos készüléket, akkor több probléma is felléphet a használatban.

1. Romlik a tisztított víz/hulladék víz aránya akár 1:20-ra, ami tovább drágítja a fenntartási költséget.

2. A rendszer nem termel tisztított vizet, mivel nincs meg a szükséges nyomáskülönbség, azaz a membrán nem tud „dolgozni”.

Ezért ilyen esetben nyomásfokozót kell használni, amely pumpa elektromos csatlakozást igényel, zajos és megdrágítja a készülék árát. Az OZMO RO101-S már 2 bár nyomáson kiválóan működik, mindezt nyomásfokozó pumpa nélkül teszi. Ezért sok háztartásban optimális megoldás lehet.


Gyártási sebesség

A hagyományos ozmózis víztisztítók kb. 20 perc alatt képesek 1 liter tisztított vizet előállítani. Az RO101-S -nek mindössze 10 percre van szüksége 1 liter tiszta víz készítéséhez. A nagyobb gyártási sebesség segíti a kisebb tartályt abban, hogy extrém vízigényű helyzetekben is mint pl. nyári családi összejövetelkor is elégséges vízzel láthassa el az igényeket.


Hulladék víz

A működés jellegéből adódóan minden ozmózis készülék a tisztított víz készítésekor hulladék vizet is termel, amely víz elfolyik a mosogató szifonján át. A hagyományos készülékeknél ez az arány kb. 1:10, azaz 1 liter tisztított víz készülésekor elfolyik 10 liter hulladék víz. Az OZMO RO101-S kétszer ilyen hatékonyan dolgozik, mivel 1 liter víz készítésekor mindössze 5 liter víz folyik el.
Érdekesség: Már napi 4 liter tisztított víz fogyasztás esetén is kb. 7000 liter vízzel kevesebb folyik el, azaz kb. 5000-7000Ft megtakarítást eredményez önnek éves szinten egy hagyományos készülékhez képest.


A tartályról érkező tisztított víz utószűrése

Az ozmózis víztisztítók talán legnagyobb hátránya, hogy a lassú tisztítási sebesség miatt a tisztított vizet a készülékhez tartozó tartályban kell tárolni. Mivel a tisztított víz klórmentes, ezért akár el is szaporodhatnak benne a baktériumok, leggyakrabban akkor, ha a tisztított víz nem cserélődik elég gyakran. A tartályban lévő 10-12 liter víz pedig 1-2 fős háztartásban szinte biztosan nem, de 3-4 fős háztartásban sem feltétlenül tud kellő gyakorisággal frissülni (az alacsony forgási sebesség miatt). Ezért részben megoldás ha a tartály mérete kisebb, ami segíti a forgási sebesség növekedését.
De ennél is fontosabb a tartály vizének utószűrése. Ez az utószűrés a hagyományos készülékeken csak egy aktív szén utószűrővel valósul meg, ami eltávolítja ugyan az íz és szagrontó anyagokat, de nem képes eltávolítani a baktériumokat.
Az OZMO RO101-S készülék egy speciális összetételű, ezüstözött szűrőbetétet alkalmaz az utószűrésre, amely szűrőbetét elpusztítja az esetleges baktériumokat, vírusokat. Valamint ezen szűrőbetét kombinálva van egy mineralizáló egységgel, amely egység gondoskodik róla, hogy az emberi szervezet számára szükséges mennyiségű és minőségű ásványi anyag kerüljön a tisztított ivóvízbe.


Helyigény

Alapvető probléma az ozmózis készülékekkel a túlzott helyigény. Sok konyhapultba sajnos be sem fér egy komplett készülék(szűrőház + tartály). Ha azonban mégis befér, akkor rendszerint nem marad hely a megszokott dolgoknak(tisztítószerek, szemetes, stb.) Az RO101-S rendszer kompakt kivitelének és beépített tartályának köszönhetően fele akkora helyet igényel, mint a hagyományos rendszerek.


Beszerelés és szűrőbetét csere

A hagyományos ozmózis rendszerek beszerelése valamelyest bonyolult, kb. a vásárlók 30%-a építi be házilag. A többség azon céggel szerelteti be, ahonnan a készülék is származik, vagy vízszerelő segítségével oldja meg a dolgot. Az évenként visszatérő szűrőbetét cserék azonban legalább ugyanilyen nehéz feladatot jelentenek. A szűrőbetétek installálása/cseréje az "O" gyűrűs házaknak köszönhetően bizonytalan kimenetelő folyamat, sokszor két embert igényel, mivel ha nincs valamelyik rendesen meghúzva, akkor akár elázást is okozhat.
Természetesen az OZMO RO101-S esetében is fel kell szerelni a sarokszelepre a csatlakozó idomot, illetve fúrni kell a mosogató tálcánál - a tiszta víz csaptelep rögzítéséhet - egy lyukat. A dolgok "oroszlán része" azonban jelentősen le lett egyszerűsítve. Az RO101-S esetében a készülék összeszerelése pár percet vesz igénybe az egyszerűen rögzíthető szűrőbetétek végett. Ebből következően az évenkénti szűrőcsere is roppant egyszerű, nem igényel különösebb erőfeszítést.


Technikai paraméterek (A vízszűrés fokozatai):

 • ELŐSZŰRŐ 01: 5 mikronos polipropilén szűrőbetét, amely eltávolítja a kisebb lebegő, fix szennyeződéseket: rozsda, homok, iszap, stb. 
 • ELŐSZŰRŐ 02: Magas minőségű aktívszén betét ezüsttel kombinálva. Az aktívszén a klór és származékainak és egyes nehézfémeknek, vegyszermaradványoknak az eltávolítására szolgál. A benne található ezüst az esetleges vírusok, baktériumok elpusztításáért felel.
 • OZMÓZIS MEMBRÁN, amely a fennmaradó összes szennyeződést eltávolítja.
 • BEÉPÍTETT 5 LITERES TARTÁLY a tisztított víz tárolására 
 • UTÓSZŰRŐ: A tartályról érkező víz utószűrése egy 0,7 mikronos ezüstözött-aktívszenes ásványi anyag visszapótló betét segítségével valósul meg, amely mikrobiológiailag biztonságossá teszi a tartályról érkező vizet, és egyben felelős a szükséges ásványi anyag visszapótlásáért is. 


Karbantartás

A készülék hosszútávú, megfelelő működéséhez bizonyos időközönként ki kell cserélni a szűrőbetéteket:

1. A készülék előszűrőit és utószűrőjét (ELŐSZŰRŐ 01, ELŐSZŰRŐ 02, UTÓSZŰRŐ) évente javasolt kicserélni: OZMO E-szett

2. Az ozmózis membránt, a használat intenzitása és a víz keménységének függvényében 2-3 évente javasolt lecserélni: Ozmózis membrán

Ásványi anyag visszapótlás

A készülék ásványi anyag visszapótlása az UTÓSZŰRŐ segítségével történik, amely egység kettős funkciót tölt be, mivel utószűri a tartályról érkező tisztított vizet, majd ezután fontos ásványokat adagol az ivóvízbe.


Sarokszelep csatlakoztatás

A készülékhez gyárilag egy elzáró karral szerelt 1/2 colos "T" csatlakozó tartozik. Amennyiben az ön sarokszelep mérete eltér( 3/4 colos vagy 3/8 colos), akkor szerelvényboltban 2db átalakító idom vásárlásával könnyedén megoldható a vízhálózatra történő csatlakoztatás.


A rendszer szűrési hatékonysága

 • Klór, szulfátok 100%
 • Keménység 100%
 • Nitrátok 50%
 • Összes ásványi anyag 99%
 • Szerves szennyeződések 100%
 • Nehézfémek ionjai (ólom, higany, stb) 100%
 • Baktériumok 100%
 • Vírusok 100%
 • Glardia ciszták 100%

Ajánlatunk!

 • Alkalmazzon szivárgás érzékelőt a víztisztítóhoz, mely automatikusan lezárja a víztisztítót, ha vízszivárgást érzékel a víztisztítón kívül. A terméket és árát itt megtekintheti: Szivárgás érzékelő víztisztítóhoz.
 • Amennyiben 5-6 bar-nál magasabb, illetve rendszeresen vagy alkalmanként valószínűsíthető, hogy 7 bar fölé emelkedik a hálózati víznyomás értéke, alkalmazzon nyomáscsökkentő szelepet a víztisztítóhoz, amely a fordított ozmózis készülék üzemeléséhez szükséges optimális víznyomás feletti értéket lecsökkenti 5 bar körüli értékre és megvédi a készüléket az esetleges károsodástól. A terméket és árát itt megtekintheti: Nyomáscsökkentő víztisztítóhoz.
 • Ha nem szeretne külön tisztavíz csapot a pulton elhelyezni, lehetőség van ún. 3-utas konyhai csaptelep felszerelésére a meglévő csaptelep helyére. Dekoratív, többféle dizájnú és színű konyhai 3-utas csaptelepeinket itt megtekintheti: Konyhai csaptelepek víztisztítóhoz.Gyártó: Aquaphor Corporation

Beszerelési videó itt megtekinthető!                           • Súly: 6.20kg
 • Szélesség: 19.00cm
 • Magasság: 42.00cm
 • Mélység: 37.10cm

30 egyéb termék ebből a kategóriából: