Gyantás vízlágyító In-Line-2 Aistro patron
search
  • Gyantás vízlágyító In-Line-2 Aistro patron

Gyantás vízlágyító In-Line-2 Aistro patron

2 971 Ft
Adóval együtt

Gyantás vízlágyító In-Line-2 Aistro patron, NEM újratölthető kaniszterben

Mennyiség

  Gyors szállítás:

30 000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes

  Teljeskörű garancia

Termékeinkre 12-24 hónap garanciát adunk

  Folyamatos ellátás

Vízszűrő betétek és tartozékok folyamatosan kaphatók

Gyantás vízlágyító In-Line-2 Aistro patron

Az Aquafilter AISTRO gyantás vízlágyító egység víztisztító rendszerhez csatlakoztatható patron ioncserélő gyanta töltettel (NEM újratölthető kaniszter). A vízlágyító egység 1/4" csatlakozásai lehetővé teszik, hogy alkalmazzuk 1 vagy többlépcsős (általában pult alatti) vízszűrőkkel, utolsó lépcsőként.

Vízlágyítás ioncserélő gyantával: egyszerű kémiai folyamaton alapszik, ez az ioncsere. 

A kalcium (Ca) és Magnézium (Mg) ionok okozta kemény víz átáramlik az ioncserélő gyantán, ahol a vízben lévő Ca és Mg ionok a vízlágyító egységben lévő gyanta töltet felületére tapadt Nátrium (Na) ionokra cserélődnek le, vagyis a víz Ca és Mg ionok helyett a vízkeménység szempontjából közömbös Na ionokkal dúsítva távozik a készülékből.

Az ioncserével megszűnik a víz keménysége, azaz 0°nk-ú lesz.

A Nátrium ionok magasabb víz hőmérsékletnél sem válnak ki a vízből.

Az ioncsere folyamata addig áll fenn, míg a gyanta le nem merül. Ekkor az ioncserélő gyanta töltet elveszíti vízlágyító kapacitását és a gyanta felülete teljesen telített lesz Ca és Mg sókkal, ezért cserélni kell az egységet.

Megjegyzés: az 1-komponensű ioncserés vízlágyítással nem csökken a víz össz. oldott anyag (TDS) tartalma 0 ppm-re, vezetőképessége nem lesz 0 mS/cm, tehát nem teljes sótalanítás történik, hanem teljesen lágy lesz a víz (0°nk)!
A gyantás vízlágyító egység nem alkalmazható mikrobiológiailag szennyezett vízre vagy ismeretlen eredetű vizek tisztítására.

Töltet: 0,4 liter 1-komponensű ioncserélő gyanta

Kapacitása: függ a víz keménységétől. Például egy nagyon kemény víz esetében: ha a víz keménysége 25°nk, akkor a gyantás vízlágyító egység 80 liter vizet lágyít 0°nk-re, utána lemerül.


          

Fordított ozmózis (RO) háztartási víztisztító után alkalmazva azonban ennek a sokszorosát (maximum 1.000 liter) képes lágyítani, mivel a RO víztisztító után csak a tiszta vízben maradó minimális oldott anyagokkal terheljük a töltetet.

Javasolt csere: lemerülést követően, illetve RO víztisztító után bekötve 3-6 havonta (tisztított vízminőség -keménység- és víz felhasználás függvényében).

Méret:

  • 53 x 254 mm

Csatlakozási méretek:

  • 1/4" - 1/4"

Max. nyomás:

  • 6 bar

Max. hőmérséklet:

  • 45°C

Max.

  • teljesítmény (átfolyás): 200 liter/nap


Gyártó: Aquafilter Inc, USA.


Első vásárlásnál, kérje a Kezdő szettet , mert így a csomag tartalmazza a víztisztítóra történő első felszereléshez szükséges csatlakozókat is.

Kezdőszett az alábbiakat tartalmazza: 2 db rögzítő bilincs 2"x2", 2 db 1/4"-os, JACO tip. "L" könyök idom gumitömítéssel, 20 cm műanyag fehér csővezeték.
 

PP-AISTRO-DI