Vízkezelés!

Vízkezelés!

  admin

 (0)    0

  Egészséges életmódEgészség  

Vízkezelés!

A fejlett országok rendelkeznek saját ellátásukra kifejlesztett víztisztító rendszerekkel melyet a tengerészek és a szárazföldi egységek bevetés alkalmával maguknál tartanak.

A vízkészletüket a tengerből tudják vételezni amennyiben szükségük van rá, a szárazföldi csapatok bármilyen vizet meg tudnak szűrni a berendezéssel és így nem éri őket nukleáris, vegyi, biológiai vagy más fertőzés.

A csúcstechnológiás víztisztító képes eltávolítani a természetben jelenlévő betegséget, fertőzést okozó összes egészségtelen anyagot.

Még a szennyezett tengervízből is tökéletes ivóvizet képes előállítani pillanatok alatt.

Az ivóvizek folyamatos szennyezése miatt egyre nagyobb szükség lesz fejlettebb vízkezelésre a szennyvíznél és az ivóvíznél.

A mikroszűrés és az ultraszűrés technológiák bevezetése gyors ütemben emelkedik az ivóvízkezelésnél, a membrán bioreaktor alkalmazása a szennyvíztisztításban jelent nagy lépést előre.

Ahol fogyóban vannak az édesvíz készletek ott a tenger és óceán vizet próbálják ihatóvá tenni így küzdenek a vízhiány ellen.

Az Egyesült államokban az első nagy tengervíz tisztító RO üzem Kaliforniában volt beüzemelve, ami napi 17,400 gallon vizet tisztított meg a sótól és más szennyeződéstől.

Az emberek a vizet nem csak ivásra használják, de az ipari gyártásban is nagy szükség van a tiszta vízre. Majdnem minden iparág igényel nagy tisztaságú vizet.

Például:

  • Élelmiszer (juice concentration)
  • Dairy (sajtgyártás)
  • Ital (sör, bor és szódás)
  • Egészség és szépség (hipoallergén bőr termékek)
  • Gyógyszerészeti (injektált gyógyszerek)
  • Villamosenergia-termelés (kazánvíz)
  • Félvezető (mikrochip öblítővíz)

A nanofiltrációs membránt egyre gyakrabban használják az ivóvíz előállításban a szekvenciális kezelésnél alkalmazzák a tengervízből származó ivóvizek készítésénél.

Az RO membránt használnak ott, ahol nagy tisztaságú vízre van szűkség mivel a membrán áteresztő képessége nagyon minimális így mindennemű szennyeződés felfog csak a tökéletesen tiszta vizet engedi át, ezért a gyógyszer és a kozmetikai ipar is előszeretettel alkalmazza.

Az RO membránra nagy szűkség van mivel az emberiség egyre jobban növekszik ezáltal nagyobb mennyiségű hulladékot termel, fokozatosan emeli a forrásvizek szennyeződését.

Az édesvíz csökkenése miatt valószínűleg tovább emelkedik a víztisztító berendezések iránti igény, és a szennyezett ivóvíz miatt elengedhetetlen a családoknál a víztisztító berendezés alkalmazása.

Hírlevél!!

E-mail cím:*
Név:*

 (0)    0

A hozzászólást rögzítettük
Haggy üzenetet
Nem írhatsz megjegyzést, mert nem vagy bejelentkezve ügyfélként

Facebook komment