Kategóriák

Tudástár

Népszerű eladások

Kövess minket Facebook-on
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
psm_logo.png

ujarkereso-partner-logo.png
UV lámpa!

UV lámpa!

  admin  

 (405)    (0)    0

  Víztisztítókról amit tudni kellA víz minden élet alapja  

UV lámpa!Miért növekszik a népszerűsége!


Bevezető: Akár egy vagy többlépcsős vízkezelési program kiegészítéseként használják, akár önmagában is, az UV-fény kezd erősen megtartani, mint hatékony technológiát a világon. Mint sokan ismeritek, sok éve széles körben használják víztisztításban. A következő cikk leírja, hogy az UV lámpa milyen vonzó víztisztítási lehetőségeket tár elébünk.
Mivel a növekvő népesség minőségi közszolgáltatásokat követel, sok ország, beleértve a kevésbé fejlett országokat is, keresi a tiszta ivóvíz biztosításának jobb módszereit.


Számos különböző víztisztítási módszer közül lehet választani, beleértve a szűrést, a kémiai kezelést, a desztillációt és az ultraibolya (UV) besugárzást. Ezen módszerek némelyikét szokásosan használják együtt olyan tisztított víz előállítására, amely megfelel bizonyos egészségügyi előírásoknak, mint például az USEPA és az amerikai közegészségügyi irányelvnek.

Ezek együttes alkalmazásával ezek a módszerek eltávolítják a szilárd anyagokat, semlegesítik a káros vegyszereket, és fertőtlenítenek, a baktériumok és más mikroorganizmusok elpusztítja. Megakadályozza a sejtképződést a baktériumok elszaporodását, továbbhaladását az ivóvízben

A tipikus UV-víztisztító rendszerek a víz mozgásán alapulnak egy olyan edényen keresztül, amely UV lámpát tartalmaz úgy, hogy tengelye a víz áramlásával egyező irányban legyen. Ez biztosítja a víz maximális UV-sugárzásnak való kitettségét, amikor áthalad a lámpa testén. Az ilyen típusú tisztítók közül sok nyomást igényel, hogy elősegítse a víz áramlását az eszközön. Néhány azonban nem támaszkodik a nyomásgyakorlásra.

Ehelyett a gravitációt használják elsődleges eszközként a víz mozgatásához a rendszeren keresztül. Ez különösen fontos kevésbé fejlett országokban, ahol a vízellátás kisebb helyszínekből állhat, sok különböző helyen. Ezeknek a rendszereknek a kialakítása általában egy áramlási tartályból, UV (germicid) lámpából, elektronikus előtét és automatikus elzárószelep a víz áramlásának megakadályozására, ha a lámpa nem működik. Ez az egyszerű kialakítás azt jelenti, hogy a felhasználónak gazdaságos módja van a vízellátásának megtisztítására, amely nagyon kevés karbantartást igényel és az energia töredékét használja fel más fertőtlenítési módszerekhez, például desztillációhoz képest.


Az UV lámpa előnyei!

Ezen előnyök megvalósításának elősegítése érdekében az UV-tisztító rendszer megfelelő méretű és teljesítményű lámpát tartalmaz a megfelelő hullámhosszú fény előállításához elektronikus előtéttel annak működtetésére. Az elektronikus előtét fontos szerepet játszik abban, hogy a lámpa mennyi UV-fényt termel. Mivel számos víztisztító rendszer hordozható, néha olyan áramellátást igényelnek, amelyet a tipikus váltakozó áramú áramforrásból, azaz a 220 voltos aljzatból táplálnak. Az elektronikus előtétnek képesnek kell lennie arra, hogy az alkalmazásokat befogadja. Néhány további jellemző, amelyet a felhasználók elvárhatnak az elektronikus előtéttől, a kicsi fizikai méret, a hosszú élettartam és a magas hatékonyság.

Számos modell kompakt méretű, és könnyen beépíthető a legtöbb kivitelbe. Valószínűleg a termékcsalád egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy szinte minden modell testre-szabható egy adott lámpához, hogy különböző szintű UV sugárzást generáljon. Bizonyos esetekben az új vagy speciális lámpák új tervezést igényelnek. Ezekben az esetekben a mérnökök gyakran készíthetnek olyan terveket, amelyek kielégítik vagy meghaladják az ügyfelek igényeit.

Ez jó példa arra, hogy az elektronikus gyártók egy sora, rugalmasan képes biztosítani a speciális vásárlói igényeket. Ezen egységek néhány gyártója UV-lámpa termékeket szállít. Például a Philips Ultraviolet, a Cannon Environmental Technologies, a Photon Technologies mind a közelmúltban használják ezeket a termékeket. Közülük sokan nagy mennyiségű UV-sugárzást generálnak a levegő vagy a víz tisztítására egy csíraölő lámpa DC tápegységből történő működtetésével.


Végezetül: az UV lámpa besugárzása életképesebb és gazdaságosabb eszköz a víztisztításban, ha más módszerekkel együtt alkalmazzák. Az UV technológiát alkalmazó rendszereknek hordozhatónak, megfizethetőnek és könnyen karbantarthatónak kell lenniük. Az elektronikus előtétek segíthetnek a rendszertervezőknek megfelelni ezeknek a követelményeknek azáltal, hogy kicsi fizikai méretű de nagy hatékonysággal rendelkezzenek ezek a termékek. Rugalmasságot kínálnak a tervezéshez és gyors átállást a rendszer gyorsabb piacra juttatásához.

A víztisztító berendezések nélkülözhetetlen kiegészítői a különböző teljesítményű és formájú UV-lámpák, melyek segítik a készülék hatékonyabb víztisztítását.
Kisgyermekes családoknál a víztisztítása mellett ajánlott az UV-lámpa alkalmazása a víztisztító készüléken.

 (405)    (0)    0

A hozzászólást mentettük
Kommentáld a bejegyzést
Nem tehetsz megjegyzést, mert nem jelentkeztél be ügyfélként

Facebook hozzászólás